Verslag informatieavond 28 september

Verslag informatieavond 28 september

In een afgeladen dorpshuis in Zurich kwamen meer dan 100 omwonenden om te luisteren naar de effecten van windpark Nij Hiddum Houw (NHH). De aanwezigen zien het park in deze omvang en met de voorziene gevolgen absoluut niet zitten. De lokale mienskip staat als één man achter het idee om in verzet te komen. We legden uit wat de stand van zaken is in de procedures en wat we kunnen doen om ons te verweren tegen dit park. Als bestuur van HFM deden wij al het volgende: we schreven brieven naar Vattenval (moederorganisatie NUON) en banken om hen er op te wijzen dat de ontwikkelaars van dit windpark zich niet houden aan de richtlijnen waar deze organisaties zich aan zeggen te willen houden. Verder zijn we bezig om een juridische procedure voor te bereiden. Wie hier financieel aan wil bijdragen kan dat doen via de donatieknop op deze website. Alle bijdragen zijn welkom. 

Heeft u de presentatie gemist of wilt u deze rustig terugkijken? Dat kan hieronder.

Wat kunt u zelf doen?
Op de avond zelf verspreidden wij twee brieven, één voor de provincie en één voor NUON. Omdat de stapel bestemd voor de statengriffie van de provincie ‘zomaar’ was verdwenen (toevallig met het verlaten van de heer Mensonides van de zaal), vindt u hierbij de link naar de brieven. Deze kunt u printen en sturen naar de statengriffie en naar NUON. 

Brief opzeggen NUON
Brief politieke partijen Staten en Raad

Vervolg van de bijeenkomst

Wij schrijven een nieuwsbrief met daarin een samenvatting van wat is gezegd op 28 september. We gebruiken daarvoor alle e-mailadressen die op de lijsten staan. Mocht u  voor 7 oktober geen nieuwsbrief hebben ontvangen, stuur dan een mail naar: ln.io1560677114omdna1560677114lseir1560677114fuoh@1560677114ofni1560677114  Het kan namelijk zijn dat we een handschrift niet goed konden lezen en dan komt de mail niet aan. Ook wanneer u niet aanwezig kon zijn maar wel de nieuwsbrief wilt ontvangen, dan kunt u ons dat laten weten door een mail te sturen.