Nieuwsbrief 1, Laat uw stem horen in ‘Praat met de raad’ Dinsdag a.s. 17 oktober

 1. Beste lezer,

  Het is kort dag, we moeten alles uit de kast halen om te voorkomen dat windpark Nij Hiddum-Houw er in de beoogde vorm komt.

  Wij zijn druk bezig met het ontwikkelen van een alternatief plan. Dinsdagavond hebben we daarover een vergadering waarbij we de puntjes op de i willen zetten.

  Wat blijkt nu? Diezelfde dinsdagavond organiseert de gemeente een bijeenkomst in Warns waarbij elke burger kan praten met de raadsleden van Súdwest Fryslân. Ook daar is het natuurlijk van belang dat wij als tegenstanders onze stem laten horen. Wij kunnen er zelf niet naartoe, omdat wij onze vergadering niet uit willen stellen. We willen ons plan zo snel mogelijk in kannen en kruiken hebben.

  Ons verzoek: Gaat u er naartoe en maak kenbaar dat wat u betreft Nij Hiddum-Houw nog lang geen gelopen koers is.

  Lees hier het artikel dat deze week in de Leeuwarder Courant stond. Gedeputeerde Kielstra durft op Omrop Fryslân te beweren dat ‘ze er heel aardig in slagen de mensen in de streek te overtuigen dat de molens daar moeten komen’. Wethouder Gea Akkerman belooft ‘echt alles te doen wat zij voor de omwonenden zou kunnen doen’. Vervolgens is ze in geen velden of wegen te bekennen.

  Laat van u horen. Ga er eventueel met een groep(je) naartoe, praat met de raadsleden en maak desnoods kabaal (dat laatste graag zelfs). Doe het nu. Straks heeft het geen zin meer. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in havencafé/restaurant ‘De Pyramide’ in Warns.

  Dank alvast.

  Met vriendelijke groet,

  Stichting Hou Friesland Mooi